ReceptBarlang

Mit főzzek ma? Megmondjuk!

Spenótos-Ricottás gnocchi

Spenótos-Ricottás gnocchi

  • Adag: 2-3 adag
  • Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

  • 500 g gnocchi
  • 250 g ricotta
  • 100 g friss spenót
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 1 tk morzsolt bazsalikom
  • ½ tk szárított fokhagyma
  • 200 ml tejszín
  • 50 g parmezán
  • 40 g vaj

A ricotta egy lágy, krémes állagú, enyhén édeskés ízű sajt, amelyet többnyire tejsavóból készítenek. Semleges íze miatt kiválóan alkalmas különféle ételek ízesítésére, hiszen remekül passzol mind sós, mind édes fogásokhoz.

Az olasz konyhában gyakran használják töltelékként tésztákhoz, mint például ravioli vagy cannelloni, de kiválóan megállja a helyét szendvicskrémként, mártogatósokban, sőt, pizzafeltétként is.

Krémes textúrája miatt süteményekben is népszerű, például ricottás pitében vagy sajttortában, ahol gazdagabb, lágyabb eredményt biztosít.

Spenótos-Ricottás gnocchi

Így készítsd el a Spenótos-Ricottás tésztát!

Forraljunk fel vizet egy edényben, enyhén sózzuk meg. Amikor forrni kezd, dobjuk bele a gnocchit. Főzzük 2-3 percig, amíg a tésztadarabok fel nem jönnek a víz felszínére. Ezután szűrjük le, és tegyük félre.

Közben egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd adjuk hozzá a spenótot. Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, amíg a levelek megfonnyadnak. Ezután szórjuk bele az oregánót, a bazsalikomot és a fokhagymát. Öntsük hozzá a tejszínt és keverjük bele a reszelt parmezánt. Főzzük addig, amíg a szósz besűrűsödik, majd keverjük hozzá a ricottát is.

Tálaláskor szórjunk a tetejére egy kevés reszelt parmezánt.