Gyuvecs recept 1-2

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 75 dkg paradicsom, 50 dkg zöldpaprika, 1 vöröshagyma, 2 dl rizs, 4 szelet sertéstarja, 4 dl tejföl.

Bővebben...

Indiai sertéskaraj recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, 1 kg vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 citrom, ánizs, 4 dl joghurt, sáfrány, 20 dkg mandula, 2 dl tejföl, bors.

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Felhasználó értékelés

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Így készül a gyuvecs

Felhasználó értékelés

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán,

Bővebben...

Kubai töltött burgonyagombóc

Felhasználó értékelés

Papas rellenas Hozzávalók: (4 főre) 150 gramm darált marhahús (lehet sertés-és marhahús vegyesen), 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ¼ zöld kaliforniai paprika, ¼ piros kaliforniai paprika,

Bővebben...

Spanyol ráksaláta

Felhasználó értékelés

Hozzávalók 6 személyre: 1/2 kg főtt rákhús vagy rákfarok, 2 nagy narancs, 1 kis fej saláta, 1 fej, karikára vágott lilahagyma, 2 evőkanál vörös borecet, 3 evőkanál olívaolaj, 1 tört fokhagymagerezd.

Bővebben...

Kubai recept: Fahéjas kubai karamellkrém

Felhasználó értékelés

„A kubai édességek nagyon krémesek, habosak, édesek, mondhatni, a helyiek meglehetősen édesszájúak, imádnak mindenféle nyalánkságot. Úgy gondolják, hogy nekik vannak a világon a legjobb cukrászdáik és desszertjeik.”

Bővebben...

Mexikói Chayote leves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 3 chayote, meghámozva, kimagozva és felszeletelve, 1 ek. liszt, 1 l csirkehúsleves (kockából), só, bors, 20 dkg főtt csirkemell kockákra vágva, 2 ek. vaj, 2 ek. finomra vágott korianderzöld, 1 hagyma finomra vágva, petrezselyemzöld vagy metélőhagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma.

Bővebben...

Alkategóriák

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Csokoládés narancsos tekercs

Hozzávalók 16 szelethez: A tésztához: 4 db tojás, 12,5 dkg cukor, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál kakaó, cukor.

Bővebben...

Magyaros muffin.

Egy igazán különleges muffin receptet mutatunk önnek, amely finom magyaros ízekkel tölti meg az egyszerűen és gyorsan elkészíthető muffint, vacsorára, és ebédre is kiváló. Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Almás-gombás rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 8 dkg 

vaj,

2 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg főtt sonka, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors, 2 nagy savanykás alma, 2 evőkanál citromlé, 4 kemény tojás, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

Bővebben...

Almás-gombás rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 8 dkg 

vaj,

2 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg főtt sonka, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors, 2 nagy savanykás alma, 2 evőkanál citromlé, 4 kemény tojás, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

Sült szardellás gomba

Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyongomba-fejek, 1 evőkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors (só nem kell bele, mert a szardellapaszta nagyon sós!).

Bővebben...