Cikkek

Mazsolás almafánk

Hozzávalók 25-30 darabhoz: 50 dkg liszt, 50 dkg jonatánalma, 15 dkg cukor, 5 dl tej, 8 dkg mazsola, 7 dkg cukrozott citromhéj, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 dkg élesztő, 2 teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, a sütéshez olaj.

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott mazsolát beáztatjuk. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt. Az átszitált lisztet alaposan összekeverjük az élesztős folyadékkal. Csipetnyi sóval, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, majd kézzel rugalmas tésztává gyúrjuk, vagy robotgép segítségével simára dolgozzuk. A meghámozott, megmosott almát félbevágjuk. Magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk. Az almát, a lecsöpögtetett, megtörölt mazsolát és a nagyon apróra vágott cukrozott citromhéjat a tésztába keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

 

Olajjal kikent tarkedli-vagy tojássütőbe 1-1 evőkanál tésztát teszünk, és a fánkokat mindkét oldalon 3-5 percig sütjük. A maradék cukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, majd a kisült fánkokat beleforgatjuk. Lehetőleg azonnal tálaljuk.

Ötletünk: Ha nincs tarkedlisütőnk, az almás tésztát evőkanállal szaggassuk bő, forró olajba. A sütéshez használhatunk fritőzt is.

Elkészítési idő kb. 1 1/4 óra

Fahéjas diós tekercs

Fahéjas diós tekercs

Ezt a finom receptet Kosztelnik Lászlóné nevű kedves olvasónk küldte be köszönjük!

Bővebben...

Kapribogyós tonhalszelet

Hozzávalók: 30 dkg fagyasztott tengeri hal, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál kapribogyó, fél citrom leve, 1 késhegynyi őrölt koriander, ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors, a körethez 60 dkg párolt brokkoli.

Bővebben...

Gyors karácsonyi keksz recept

Bővebben...

Fűszeres sült alma karácsonyra

Hozzávalók 4 személyre: 2 db közepes nagyságú savanykás alma, 1 db tojás, 20 dkg liszt, 2.5 dl tej, 3 ek. porcukor, 5 dkg  

vaj,

1 tk. sütőpor, 1 mk. őrölt fahéj, 1 mk. Só.

Bővebben...
Gyors mézeskalács recept

Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál méz, 4 evőkanál tej, 1 citrom héja, 5 gr szalalkáli, 10 dkg darás liszt, 30 dkg sima liszt.

Bővebben...
Finn karácsonyi mézeskalács

Hozzávalók: 30 dkg 

vaj,

30 dkg cukor, 3 tojás, 25 dkg melasz (helyette használhatunk mézet), 2 kiskanál őrölt gyömbér, 2 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1 kiskanál őrölt narancshéj, 1 kg teljes kiőrlésű liszt 3 kiskanál szódabikarbóna, 2 kiskanál őrölt fahéj.

Bővebben...

Nyerj

Konyhakvíz játék

Játsszon velünk és nyerje meg a 10.000Ft.-os konyhai robotgépet, ehhez nem kell mást tennie mint helyesen válaszolnia három kérdésre.

Bővebben...

Meggyes-vaníliás mesés szelet

Hozzávalók : A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál víz, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 sütőpor. A meggyes részhez: 1 üveg meggy befőtt, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, ½ kávéskanál fahéj.

Bővebben...

Magyaros muffin.

Egy igazán különleges muffin receptet mutatunk önnek, amely finom magyaros ízekkel tölti meg az egyszerűen és gyorsan elkészíthető muffint, vacsorára, és ebédre is kiváló. Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név: