Cikkek

Mazsolás almafánk

Hozzávalók 25-30 darabhoz: 50 dkg liszt, 50 dkg jonatánalma, 15 dkg cukor, 5 dl tej, 8 dkg mazsola, 7 dkg cukrozott citromhéj, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 dkg élesztő, 2 teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, a sütéshez olaj.

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott mazsolát beáztatjuk. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt. Az átszitált lisztet alaposan összekeverjük az élesztős folyadékkal. Csipetnyi sóval, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, majd kézzel rugalmas tésztává gyúrjuk, vagy robotgép segítségével simára dolgozzuk. A meghámozott, megmosott almát félbevágjuk. Magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk. Az almát, a lecsöpögtetett, megtörölt mazsolát és a nagyon apróra vágott cukrozott citromhéjat a tésztába keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

 

Olajjal kikent tarkedli-vagy tojássütőbe 1-1 evőkanál tésztát teszünk, és a fánkokat mindkét oldalon 3-5 percig sütjük. A maradék cukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, majd a kisült fánkokat beleforgatjuk. Lehetőleg azonnal tálaljuk.

Ötletünk: Ha nincs tarkedlisütőnk, az almás tésztát evőkanállal szaggassuk bő, forró olajba. A sütéshez használhatunk fritőzt is.

Elkészítési idő kb. 1 1/4 óra

Tejberizs recept

A tejberizs nem csak az egyik remek hazai édességünk, de akár főételnek is adhatjuk gyermekeiknek és kedvünkre variálhatjuk gyümölcsökkel, szörpökkel. Bővebben...

Muffin recept nugátos nápolyival töltve!

A muffin hazánkban is egyre kedveltebb sütemény, hiszen gyorsan és számtalan változatban elkészíthető. Bemutatjuk a nápolyis muffint! Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Fehérboros rakott padlizsán!

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Gombás csirkevagdalt

Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, 20 dkg gomba, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl sűrű tejföl, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, liszt a bundázáshoz, olaj a sütéshez. Bővebben...