Cikkek

Mazsolás almafánk

Hozzávalók 25-30 darabhoz: 50 dkg liszt, 50 dkg jonatánalma, 15 dkg cukor, 5 dl tej, 8 dkg mazsola, 7 dkg cukrozott citromhéj, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 dkg élesztő, 2 teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, a sütéshez olaj.

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott mazsolát beáztatjuk. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt. Az átszitált lisztet alaposan összekeverjük az élesztős folyadékkal. Csipetnyi sóval, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, majd kézzel rugalmas tésztává gyúrjuk, vagy robotgép segítségével simára dolgozzuk. A meghámozott, megmosott almát félbevágjuk. Magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk. Az almát, a lecsöpögtetett, megtörölt mazsolát és a nagyon apróra vágott cukrozott citromhéjat a tésztába keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

 

Olajjal kikent tarkedli-vagy tojássütőbe 1-1 evőkanál tésztát teszünk, és a fánkokat mindkét oldalon 3-5 percig sütjük. A maradék cukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, majd a kisült fánkokat beleforgatjuk. Lehetőleg azonnal tálaljuk.

Ötletünk: Ha nincs tarkedlisütőnk, az almás tésztát evőkanállal szaggassuk bő, forró olajba. A sütéshez használhatunk fritőzt is.

Elkészítési idő kb. 1 1/4 óra

Anita őszibarackos kedvence

Hozzávalók : Tészta: (20 x 33 x 6cm-es tepsi) 22 dkg liszt 10 dkg porcukor 10 dkg  

vaj,

1 tojás sárgája 1 dl tejföl (vagy tej) fél sütőpor csipetnyi só

Bővebben...

Süssünk ananászos kókuszos muffint!

Elege van az unalmas szürke hétköznapokból?? Melegítse fel magát egy finom kókuszos muffinnal!

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók: 1,3 kg karalábé, 500 sertéshús, 150 g rizs, 100 g füstölt szalonna, 8 dl tejföl, 100 g sajt.

Bővebben...

Chilis rakott rizs

Gombapaprikás galuskával

Gombapaprikás Hozzávalók:  40-50 dkg sampinyon gomba, 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt, zacskós pörkölt por, Knorr, Maggi. A galuskához: hagyományos nokedli-tészta alap, plusz 2-3 evőkanál búzadara, 1 csomag kapor, evőkanálnyi zsiradék.

Bővebben...