Cikkek

Mazsolás almafánk

Hozzávalók 25-30 darabhoz: 50 dkg liszt, 50 dkg jonatánalma, 15 dkg cukor, 5 dl tej, 8 dkg mazsola, 7 dkg cukrozott citromhéj, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 dkg élesztő, 2 teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, a sütéshez olaj.

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott mazsolát beáztatjuk. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt. Az átszitált lisztet alaposan összekeverjük az élesztős folyadékkal. Csipetnyi sóval, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, majd kézzel rugalmas tésztává gyúrjuk, vagy robotgép segítségével simára dolgozzuk. A meghámozott, megmosott almát félbevágjuk. Magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk. Az almát, a lecsöpögtetett, megtörölt mazsolát és a nagyon apróra vágott cukrozott citromhéjat a tésztába keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

 

Olajjal kikent tarkedli-vagy tojássütőbe 1-1 evőkanál tésztát teszünk, és a fánkokat mindkét oldalon 3-5 percig sütjük. A maradék cukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, majd a kisült fánkokat beleforgatjuk. Lehetőleg azonnal tálaljuk.

Ötletünk: Ha nincs tarkedlisütőnk, az almás tésztát evőkanállal szaggassuk bő, forró olajba. A sütéshez használhatunk fritőzt is.

Elkészítési idő kb. 1 1/4 óra

Nyerj

Karácsonyi nyereményjáték 15000Ft.-os nyereménnyel!

Játsszon velünk és nyerje meg a 15.000Ft értékű nyeremények egyikét! Mindössze három kvíz kérdésre kell helyesen válaszolnia, így esélyes lesz a nyereményre!

Bővebben...

Anita őszibarackos kedvence

Hozzávalók : Tészta: (20 x 33 x 6cm-es tepsi) 22 dkg liszt 10 dkg porcukor 10 dkg  

vaj,

1 tojás sárgája 1 dl tejföl (vagy tej) fél sütőpor csipetnyi só

Bővebben...

Magyaros muffin.

Egy igazán különleges muffin receptet mutatunk önnek, amely finom magyaros ízekkel tölti meg az egyszerűen és gyorsan elkészíthető muffint, vacsorára, és ebédre is kiváló. Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott burgonya recept

Bővebben...

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók: 1,3 kg karalábé, 500 sertéshús, 150 g rizs, 100 g füstölt szalonna, 8 dl tejföl, 100 g sajt.

Sült szardellás gomba

Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyongomba-fejek, 1 evőkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors (só nem kell bele, mert a szardellapaszta nagyon sós!).

Bővebben...