Cikkek

Csípős-paprikás túrós sajtkoktél

Hozzávalók: tehéntúró 25 dkg, vaj 8 dkg, metélőhagyma 1 csomó, majonéz 15 dkg, mustár 3 dkg, ketchup 6 dkg, zöldpetrezselyem 1 cs. fejes saláta 1 db, csípős paprikás Göcseji csemege sajt 15 dkg, retek 2 db, cukor, só.

Elkészítése: A túrót áttörjük, a lágy vajat hozzáadjuk, megszórjuk apróra vágott metélőhagymával, megsózzuk, és jól összedolgozzuk. Hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük. A majonézt mustárral és ketchuppal ízesítjük. A koktélos poharak peremét cukrozott vízbe, majd az apróra vágott zöldpetrezselyembe mártjuk. A fejes salátát megmossuk, lecsepegtetjük, és vékony metéltre vágjuk.

 

A díszített koktélos poharak aljára tesszük a salátát, felváltva ráhelyezzük a túrómasszából formázott kisebb golyócskákat és az apró kockákra vágott csípős paprikás Göcseji csemege sajtot, majd gazdagon meglocsoljuk a mártással. Tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával, és retekkarikákkal díszítjük.

Címkék: túró, göcseji sajt, majonéz, mustár

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Gyors tejszínhabos kókuszos édesség

Hozzávalók: 5 db tojás, 10 dkg kristálycukor, 2,5 dkg kakaó, 0,5 dl tejszín + 2 db habfix, kókuszreszelék sütőpapír.

Bővebben...

Lila muffin

Nem csak ízben, de színében is eltér a megszokottól ez a különleges lila színű muffin, amely finom áfonyával van elkészítve!

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Fehérboros rakott padlizsán!

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Sült szardellás gomba

Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyongomba-fejek, 1 evőkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors (só nem kell bele, mert a szardellapaszta nagyon sós!).

Bővebben...