Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab hozzávalói: zöldbab, szójagranulátum, rizs, sajt reszelve, olaj, só, bors, fokhagyma, vegeta, 1 pohár tejföl, vagy kefir.

Bővebben...

Rakott zöldbab elkészítése sertéshússal

Rakott zöldbab hozzávalói: 80 dkg zöldbab, 50 dkg sertéshús, 1/2 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 kanál pirospaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, só, bors, 20 dkg rizs, 1 dl tejföl, 1 tojás, 2 dkg vaj, 1 dl húsleves.

Bővebben...

Nyári babsaláta recept

Hozzávalók 6 személyre: 15 dkg zöldbab, 1 kis doboz (40 dkg) konzerv vörösbab, 1 nagy-doboz konzerv fehérbab, 1 fej kis lilahagyma, 1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem, 2 evőkanál francia öntet.

Bővebben...

Rakott karfiol receptje

Hozzávalók: 60 dkg karfiol tisztán mérve, 5 dkg hántolt köles, 2 tojás, 3 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál zsemlemorzsa, késhegynyi tört borókabogyó, só és törött fehér bors, ízlés szerint.

Bővebben...

3 remek lucskos káposzta recept

Aki szereti a káposztát, de nincs, ötlete mit főzzön belőle, próbálja ki a következő három lucskos káposzta receptek egyikét! Remek tartalmas egytál ételnek is ideális választás.

Bővebben...

Rakott zöldbab recept hús nélkül Anikótól

1 kg tisztított, megmosott, darabolt zöldbabot ételízesítővel kevés vízben puhára főzünk, majd leszűrjük, és eltesszük a levét.

Bővebben...

Burgonyás káposztatekercs

Hozzávalók: 8 db nagy savanyúkáposzta-levél, 2 közepes nagyságú, héjában főtt burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg

vaj,

1 savanykás, aromás alma, 1 mokkáskanál törött fehér bors.

Bővebben...

Rakott zöldbab lángolt kolbásszal!

Hozzávalók (4 személyre): 75 dkg zöldbab, 10 dkg császárhús, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, 5 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 10 dkg füstölt (vagy lángolt) kolbász, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Tejberizs recept

A tejberizs nem csak az egyik remek hazai édességünk, de akár főételnek is adhatjuk gyermekeiknek és kedvünkre variálhatjuk gyümölcsökkel, szörpökkel. Bővebben...

Zabpelyhes muffin juharsziruppal

10 dkg zabpehely, 10 dkg búzacsíra, 5 dkg búzakorpa, késhegynyi só, 1/2 mokkáskanál fahéj, 3 dl joghurt, 1 dl juharszirup, 1 tojás, 1/2 dl olaj, 10 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg mazsola, vaj.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók: 1,3 kg karalábé, 500 sertéshús, 150 g rizs, 100 g füstölt szalonna, 8 dl tejföl, 100 g sajt.

Bővebben...

Fehérboros rakott padlizsán!

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Tejfölös hagymás gomba sütőben sütve

Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg egyforma, apró szemű gomba, 30 dkg lehetőleg ugyanolyan nagyságú vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, Bővebben...