3 szuper csokoládétorta recept

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Ha egy finom édességre vágyunk, vagy vendégeket hívunk hétvégén, és szükség lenne egy finom torta receptre, próbálja ki a következő 3 csokoládétorta recept egyikét.

 

Csokoládé-torta 1.

Tizenkét deka vajat kikeverünk, adunk hozzá nyolc tojás sárgáját, hat-nyolc evőkanál cukrot, majd 18 deka puhított csokoládét, tört vaníliát, 14 deka hámozott, darált mandulát s végül nyolc tojás kemény habját.

Töltelék: 12 deka cukrot két egész tojással és két tojás sárgájával tűzön krémmé főzünk, ez alatt 20 deka vajat három szelet csokoládéval habosra keverünk, ha a krém kihűlt, a vajas csokoládét hozzákeverjük. A tortát két részre osztjuk és megtöltjük krémmel, tetejét is bevonjuk vele, és villával húzott hullámos vonalakkal cifrázzuk.

 

 

Csokoládé-torta 2.

Nyolc tojás sárgáját nyolc kanál vaníliás cukorral habosra keverünk, három szelet reszelt csokoládét, két kanál lisztet, nyolc deka abált, darált mandulát és nyolc tojás habját keverjük hozzá. Négy részben megsütjük. Töltelék: 10 deka cukorból szirupot főzünk, 10 deka őrölt, pörkölt mogyorót, - ha a szirup kihűlt - beleteszünk és még négy szelet lágyított csokoládét. Tizenkét deka vajat három tojás sárgájával jól elkeverünk, s ha a krém teljesen kihűlt, a vajjal összekeverve, a lapokat megtöltjük, csokoládéöntettel bevonjuk.

Csokoládé-torta 3.

14 deka vaj, 28 deka vaníliás cukor, 2 egész tojás és 4 sárgájával fél óráig habosra kavartatik. Azután 28 deka tisztított, darált mandula, 3 szelet lágyított csokoládé, 3 és fél deka-zsemlyemorzsa, és 4 tojás kemény habja jön még hozzá keverve, s egészben megsütve. 8 deka cukrot egy kis csésze vízzel sűrűre főzünk, 2 szelet sütőben lágyított csokoládéhoz keverjük, kis dió nagyságú vajjal együtt szép simára elkeverve, a tortát ezzel a mázzal bevonjuk.

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Keksztekercs

Egy sütés nélkül készíthető kiváló édesség,finom keksszel és dióval,no meg egy csepp rummal. Bővebben...

Meggyes-csokis muffin

A muffin már hazánkat is meghódította. Egyszerű gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Íme, egy újabb szuper muffin recept!

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Kairói rakott padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 kg kétszer átdarált hús, 1/4 tk. majoránna, 1/2 mk. őrölt fehér bors, 1 késhegynyi kakukkfű. Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Bővebben...

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Vörösboros gombás fasírt

45 perc, Nehézség: 1 Hozzávalók: 25 dkg sovány, csont nélküli marhahús, 25 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 1 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, fél dl vörösbor, kevés liszt, olaj a sütéshez, só és törött bors, ízlés szerint.

Bővebben...