Szalonnás galuska recept

Felhasználó értékelés

Szüksége lenne egy gyors vacsora receptre? Íme egy galuska amely 45 perc alatt elkészül és nagyon finom.

Bővebben...

Spagetti recept csípősen

Felhasználó értékelés

Bővebben...

Gesztenyés kifli készítése

Felhasználó értékelés

Hozzávalók 4-6 személyre: 1 csomag (50 dkg) mélyhűtött leveles tészta, 1 csomag (25 dkg) mélyhűtött gesztenyepüré, 10 dkg baracklekvár, 1-2 teáskanál rum, 5 dkg dió, 1 tojás.

Bővebben...

Töltött makaróni füstölt sajttal!

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 25 dkg sovány darált hús (bármilyen fajta jó hozzá), 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl vörösbor, 1 kis doboz paradicsompüré, 1-1 teáskanál kakukkfű, bazsalikom, 10 dkg reszelt füstölt sajt.

Bővebben...

Tejszínes karalábéleves recept

Készítsünk finom tejszínes karalábélevest tavasszal! Percek alatt kész és még egészséges is.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Chococcino szelet

Hozzávalók a tésztához: 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé (lehet kávés is, ha kaptok olyat), 1 ek étolaj, 175 g barna cukor, 2 tojás, 100 g nagyon lágy vaj, 20 g keserű kakaópor, 80 g liszt, 1 csapott  tk szódabikarbóna (vagy sütőpor),  csipet só,  1,5 ek erős feketekávé.

Bővebben...

Nyári epres muffin, joghurttal!

Nyáron, ha valami gyors és könnyen elkészíthető finom süteményre vágyunk, próbáljuk ki az epres joghurtos muffin receptet, amely fél óra alatt elkészíthető.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Kairói rakott padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 kg kétszer átdarált hús, 1/4 tk. majoránna, 1/2 mk. őrölt fehér bors, 1 késhegynyi kakukkfű. Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Bővebben...

Kairói rakott padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 kg kétszer átdarált hús, 1/4 tk. majoránna, 1/2 mk. őrölt fehér bors, 1 késhegynyi kakukkfű. Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Gombás sajtos galuska

Hozzávalók: a galuskához 40 dkg finomliszt, 2 tojás, 1,5-2 dl tej, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só; a tetejére 1 zacskó gombalevespor, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors; a tepsi kikenéséhez 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Bővebben...