Gyors tiramisu recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 9 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 9 dkg liszt, fél csomag sütőpor. (Ha lustábbak vagyunk, használhatunk 1 doboz babapiskótát.)

Bővebben...

Diós karamellkrém recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 20 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió, 3 dl tejszín, 1 dl tej, 1 evőkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor.

Bővebben...

Joghurtpuding

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 2 dl joghurt, 1.5 dl tejszín, 15 dkg mandarin, 8 dkg kivi, édesítőszer, citromlé, 6 lap zselatin. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a mandarint gerezdekre szedjük, a kivi közepéből 4 szeletet vágunk, a maradékot apróra kockázzuk.

Bővebben...

Diófondü készítése

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 25 dkg darált dió, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 1 evőkanál rum, ízlés szerint porcukor, csipetnyi só, 1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítő).

Bővebben...

Gesztenyefondü recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 1 evőkanál rum, csipetnyi só, kevés cukor, 1 mokkáskanál búzakeményítő (vagy kukoricaliszt).

Bővebben...

Gyors citromos joghurtkrém

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 nagy citrom leve és reszelt héja, 3 - 4 kanál cukor, másfél pohár natúr joghurt, 1 csapott evőkanál zselatin, másfél deci habtejszín.

Bővebben...

Jéghideg citromos desszert

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál méz, 1 citrom leve és reszelt sárga héja, csipetnyi só.

Bővebben...

Banános joghurtkrém

Felhasználó értékelés

Hozzávalók négy személyre: 2 banán, 1 tojás, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál zselatin, 4 dl joghurt, 5 dkg mazsola, 1 evőkanál rum, 5 dkg grillázs (díszítéshez).

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Pálinkás barackfelfújt!

Hozzávalók: 30 dkg sárgabarack (befőtt is lehet), 3,5 dl tej, 10 dkg cukor, 4 dkg liszt, 2 dkg vaj vagy  Rama margarin, 3 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 1/2 dl cseresznye-pálinka, 1 csomag vaníliás cukor (20 g), só, diónyi vaj. Bővebben...

Narancslekváros muffin

Hozzávalók 12 darabhoz: 10 dkg

vaj,

, 17,5 dkg kukoricadara, 7,5 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 db tojás, 2,5 dl tej, 12,5 dkg narancslekvár,

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Bővebben...

Chilis rakott rizs

Gombamártás készítése egyszerűen és gyorsan!

Gombamártás 1.  (Spanyol mártásból): Elkészítése: Spanyol mártáshoz adj kevés paradicsompürét és fehérbort, (egy fűszerzacskóban) tégy bele egy kis babérlevelet, Bővebben...