Ananászos karamellás sütemény

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hozzávalók: 6 személyre, 1 kisebb ananász, 10 dkg kristálycukor, 2 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő .Elkészítés: Egy kisebb edényben kis lángon olvasszuk meg a kristálycukrot. Amikor szép sötét aranyszínű, csorgassuk egy magasabb peremű, kerek tortaforma oldalára és aljára. Forgassuk meg a formát úgy, hogy a karamell mindenhol egyenletesen vonja be, majd tegyük félre, amíg megdermed.

Az ananászt gondosan hámozzuk meg, és vágjuk körülbelül 1 cm vastag karikákra. A középső, fás részt távolítsuk el, és minden szeletet vágjunk négyfelé. Helyezzük a gyümölcsöt a karamellel kikent formába. Melegítsük a sütőt 180 C-ra. A tésztához keverjük habosra a vajat egy tálban, öntsük hozzá a porcukrot, és keverjük addig, míg egyenletes, krémes állagú lesz. Ezután adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Az élesztőt morzsoljuk a liszthez, és apránként keverjük ezt is a cukros tojáshoz. Az ananász szeletelésekor leesett kisebb darabokat is beleforgathatjuk. Öntsük a tésztát az ananász tetejére a formába, és közepesen meleg sütőben körülbelül 30 perc alatt süssük meg. A sütés vége felé egy hústűt vagy éles kést beleszúrva ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Akkor jó, ha szárazon húzzuk ki. A kész süteményt borítsuk egy szép tálalótálra.

 

Változatok: Egyszerűbben - Karamell nélkül is készíthetjük, ebben az esetben a tésztát kivajazott- lisztezett formába öntsük. Szinte bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele: almát, körtét, barackot, cseresznyét, stb.

Tipp: Még finomabb lesz a süteményünk, ha a karamellhez egy kis pohár rumot is keverünk.

Könnyebben kivághatjuk az ananászszeletek közepéről a fás részt almamagozóval. Gazdagíthatjuk a tésztát apróra vágott cukrozott gyümölccsel vagy csokoládédarabkákkal.

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Diós tallér

Hozzávalók kb. 60 db-hoz: 100 g őrölt mogyoró, 125 g őrölt dió, 200 g porcukor, 100 g reszelt keserű csokoládé, 1-1 jókora csipetnyi őrölt fahéj és szegfűszeg, 2 tojásfehérje, 1 ek. cseresznyepálinka.

Bővebben...

Narancslekváros muffin

Hozzávalók 12 darabhoz: 10 dkg

vaj,

, 17,5 dkg kukoricadara, 7,5 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 db tojás, 2,5 dl tej, 12,5 dkg narancslekvár,

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók: 1,3 kg karalábé, 500 sertéshús, 150 g rizs, 100 g füstölt szalonna, 8 dl tejföl, 100 g sajt.

Bővebben...

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Gombás-tojásos melegszendvics

Hozzávalók : bármilyen gomba, hagyma, tojás, só, bors, sajt.  Leírás : Megdínsztelem a hagymát amit apróra vágtam, utána a nagyon vékonyan felszeletelt gombát rárakom, sózom, borsozom. Bővebben...