Íme a rebarbara befőtt receptje!

Felhasználó értékelés

A rebarbara egy régen elfeledett ám ma újra felfedezett konyhakerti növény, amelyből nagyon finom befőtt készíthető el.

Bővebben...

Tejszínes karalábéleves recept

Készítsünk finom tejszínes karalábélevest tavasszal! Percek alatt kész és még egészséges is.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Mandulás fonott kalács

Hozzávalók 16 szelethez: A tésztához: 8 dkg

vaj,

2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1,25 dl tej, 37,5 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 1 csipet só, 1 db tojás.

Bővebben...

Szőlős muffin receptje

A muffin egy gyorsan elkészíthető és számtalan variációban összeállítható édesség, amely nyáron szőlővel töltve is kiváló.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók: 1,3 kg karalábé, 500 sertéshús, 150 g rizs, 100 g füstölt szalonna, 8 dl tejföl, 100 g sajt.

Bővebben...

Fehérboros rakott padlizsán!

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Gombás tejfölös rakott kel

Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta, 25 dkg darált sertéshús, 25 dkg gomba, 10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tojás, Bővebben...