Bolgár muszaka elkészítése

Felhasználó értékelés

Muszaka hozzávalók 4 személyre: 4 db nagy padlizsán, 60 dkg darált sertéshús, 2-3 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, só, bors, csombor, piros paprika, olaj. Az öntethez: 1 l besamel, 4 db tojás.

Bővebben...

Padlizsánkrém

Felhasználó értékelés

Hozzávalók : 1 padlizsán,2 evőkanál olívaolaj,2 gerezd fokhagyma,só, 1 kiskanál mustár,1 kk bors,
Leírás : A padlizsánt addig sütjük, amíg a héja ráncos nem lesz,

Bővebben...

Padlizsánmix

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 10 dkg szarvacskatészta, 1 kisebb, hosszúkás padlizsán, 1 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg apró, kemény paradicsom, 1 dl olaj,  csokor friss kapor,

Bővebben...

Húsos rakott padlizsán

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom,

Bővebben...

Rakott padlizsán recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 kg vékonyra szeletelt, előzőleg sós vízben 10 percig áztatott padlizsán, olaj a sütéshez, 2 ek. vaj, 0,5 kg darált bárányhús, 3 ek. paradicsompüré, 1 tk. porcukor, só, bors, 1 tk. pirospaprika, 1 tk. citromlé, 1 dl víz, 2 ek. 1 dl víz, 2 ek. aprított hagyma.

Bővebben...

Fehérboros rakott padlizsán!

Felhasználó értékelés

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Bővebben...

Tavaszi hagymával töltött padlizsán

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 10 dkg 

vaj,

4 db kisebb padlizsán, 2 evőkanál liszt, 2-3 db retek, 1 csomó tavaszi hagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, chilipaprika, petrezselyem, só.

Bővebben...

Padlizsán fűszeres szósszal

Felhasználó értékelés

Hozzávalók (4 adagot ad ki): 50 dkg padlizsán, liszt, 1 tojás, 3,5 dl tejföl, só, fehér bors, 1,25 dl joghurt, 4 gerezd fokhagyma, 3 közepes hagyma, 1/2 kígyóuborka, 1 csomó petrezselyem, zsír a sütéshez.

Bővebben...

Tejszínes karalábéleves recept

Készítsünk finom tejszínes karalábélevest tavasszal! Percek alatt kész és még egészséges is.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Marcipános diós csók

Igazi ünnepi sütemény, amely ideális desszert lehet születésnapra, vagy kiemelt ünnepekre.

Bővebben...

Mazsolás juharszirupos muffin

10 dkg zabpehely, 10 dkg búzacsíra, 5 dkg búzakorpa, késhegynyi só, fél mokkáskanál fahéj, 3 dl joghurt, 1 dl juharszirup, 1 tojás, fél dl olaj, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg mazsola, vaj.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók: 1,3 kg karalábé, 500 sertéshús, 150 g rizs, 100 g füstölt szalonna, 8 dl tejföl, 100 g sajt.

Bővebben...

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Gombár húsgombóc

Hozzávalók: 30 dkg darált marhahús, 15 dkg gomba, 1 tojás, 2 dkg vöröshagyma, 2 ek. étolaj, só, bors, petrezselyem.

Bővebben...