Muffin alaprecept

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hazánkban a legújabb őrület a muffin sütés! Amerikából érkezett hozzánk ez a kedves és nagyon finom sütemény.

Igen könnyen és gyorsan elkészíthető, és ami a lényeg, hogy igen változatosan is. Ezer fajtakülönböző változata létezik, csak a fantáziánkra kell bízni magunkat. Jól jöhet családi ebédeknél, szülinapi partiknál, vagy egy esti csevegéshez is. A muffin most már a mienk is! Nézzük mi is kell ahhoz, hogy igazi muffin szakértők legyünk! íme a muffin alaprecept!

Vásároljunk egy muffin sütőt. (Ezt már minden nagyobb áruházban beszerezhetjük!) Az ára: 600 Ft-tól 3-4000 Ft-ig is terjed, 6, 12, 16 db-os változatban is kapható. Vehetünk szilikont, és teflont mindkettő jó minőségű. Vásároljunk mellé papír kapszlikat, amelyek kis papírtartók ebbe töltjük bele a tésztát. Ezt is megtaláljuk pl. a bevásárló központokban, a papír részlegnél! A papír kapszli azért is jó, mert tálalásnál sokkal szebb az összhatás, és a kezünk is tiszta marad.

Nagyon fontos hogy a tésztánál külön keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Majd a végén a két tálat öntsük egybe, és laza mozdulatokkal keverjük át. Ha túlkeverjük a tésztánkat a muffinokat olyan kemények lesznek, hogy akár kalapácsként is használhatjuk őket, ezért ne vigyük túlzásba.

 

Melegítsük elő a sütőt, és csak utána helyezzük be a sütiket. Az első 15 percben ne nyissuk ki az ajtót, mert a muffin összeseik. A sütés végén egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Sütés után hagyjuk hűlni egy 5 percet, így könnyebben kivehető a papírból. A muffin sokáig friss marad egy légmentesen zárható edényben. A nyers tészta, vagy a kész muffin is fagyasztható a mélyhűtőben.

Az alap tészta:

15 dkg vaj
• 15 dkg cukor
• 1 teáskanál vaníliaaroma
• 2 tojás
• 15 dkg liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 1  reszelt citromhéj
• 4 evőkanál tej

Ezt az alap tésztát variálhatjuk igen változatosan: a tésztához keverhetünk csokoládét, tehetünk hozzá gyümölcsöt, mazsolát, kókuszt. A tetejére szórhatunk színes cukorkát, de készíthetünk sós muffin is, akár darált hússal. Ha szeretnénk a belsejét megtölteni, használjuk a legkisebb torta nyomót, és szúrjuk be a süti közepébe, így töltsük meg a belsejét krémmel. A muffinokat kb. 200 fokon kell sütni 20 percig. Utána 5 percig pihentessük a tésztát.

Címkék: muffin alaprecept, muffinsütő, alaptészta

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Barackos mandulás rizsszelet

Hozzávalók 16 szelethez: A tésztához: 20 dkg

vaj,

50 dkg liszt, 1 csipet sütőpor, 12,5 dkg porcukor, 1 csipet só, 2 db tojás.

Bővebben...

Bacon-tojás muffin

Hozzávalók : 12 szelet bacon, 12 szelet gépsonka, 12 tojás, trappista sajt. Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Bővebben...

Csokoládés rakott palacsinta

Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom csokoládés palacsinta receptet.

Tejfölös gombakrém szendvicsekre!

Elkészítése: Reszelj le 1 fej vöröshagymát és 25 dkg megtisztított, apróra vágott gombával párold puhára 5 dkg margarinon. Közben sózd, és hintsd meg borsikafűvel, Bővebben...