Muffin alaprecept

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hazánkban a legújabb őrület a muffin sütés! Amerikából érkezett hozzánk ez a kedves és nagyon finom sütemény.

Igen könnyen és gyorsan elkészíthető, és ami a lényeg, hogy igen változatosan is. Ezer fajtakülönböző változata létezik, csak a fantáziánkra kell bízni magunkat. Jól jöhet családi ebédeknél, szülinapi partiknál, vagy egy esti csevegéshez is. A muffin most már a mienk is! Nézzük mi is kell ahhoz, hogy igazi muffin szakértők legyünk! íme a muffin alaprecept!

Vásároljunk egy muffin sütőt. (Ezt már minden nagyobb áruházban beszerezhetjük!) Az ára: 600 Ft-tól 3-4000 Ft-ig is terjed, 6, 12, 16 db-os változatban is kapható. Vehetünk szilikont, és teflont mindkettő jó minőségű. Vásároljunk mellé papír kapszlikat, amelyek kis papírtartók ebbe töltjük bele a tésztát. Ezt is megtaláljuk pl. a bevásárló központokban, a papír részlegnél! A papír kapszli azért is jó, mert tálalásnál sokkal szebb az összhatás, és a kezünk is tiszta marad.

Nagyon fontos hogy a tésztánál külön keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Majd a végén a két tálat öntsük egybe, és laza mozdulatokkal keverjük át. Ha túlkeverjük a tésztánkat a muffinokat olyan kemények lesznek, hogy akár kalapácsként is használhatjuk őket, ezért ne vigyük túlzásba.

 

Melegítsük elő a sütőt, és csak utána helyezzük be a sütiket. Az első 15 percben ne nyissuk ki az ajtót, mert a muffin összeseik. A sütés végén egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Sütés után hagyjuk hűlni egy 5 percet, így könnyebben kivehető a papírból. A muffin sokáig friss marad egy légmentesen zárható edényben. A nyers tészta, vagy a kész muffin is fagyasztható a mélyhűtőben.

Az alap tészta:

15 dkg vaj
• 15 dkg cukor
• 1 teáskanál vaníliaaroma
• 2 tojás
• 15 dkg liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 1  reszelt citromhéj
• 4 evőkanál tej

Ezt az alap tésztát variálhatjuk igen változatosan: a tésztához keverhetünk csokoládét, tehetünk hozzá gyümölcsöt, mazsolát, kókuszt. A tetejére szórhatunk színes cukorkát, de készíthetünk sós muffin is, akár darált hússal. Ha szeretnénk a belsejét megtölteni, használjuk a legkisebb torta nyomót, és szúrjuk be a süti közepébe, így töltsük meg a belsejét krémmel. A muffinokat kb. 200 fokon kell sütni 20 percig. Utána 5 percig pihentessük a tésztát.

Címkék: muffin alaprecept, muffinsütő, alaptészta

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Sütés nélkül készült csokis keksztekercs

Ezt a finom süteményt érdemes egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, de nagyon finom desszert, amelyet sütni sem kell.

Bővebben...

Fekete –fehér muffin

Nagyon finom muffin amely feketekávéval és fehér csokoládéval van ízesítve,és egy kis tejszínnel lágyítva.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók: 1,3 kg karalábé, 500 sertéshús, 150 g rizs, 100 g füstölt szalonna, 8 dl tejföl, 100 g sajt.

Bővebben...

Chilis rakott burgonya recept

Gombás csirkés metélt

Ha egy egyszerű finom, de gyors vacsora receptet keres, íme, a gombás csirkés metélt, amely pillanatok alatt elkészül. Bővebben...