Medvehagymás burgonyalepény

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 cs medvehagyma,   5 ek olíva vagy szőlőmag olaj  3 tojás   só   2 dl tej, 1 dl ásványvíz  20 dkg liszt  só   3 dkg vaj  2 nagy burgonya  1 fej, vöröshagyma 20 dkg sonka 5 dkg csemegeszalonna 2 dl tejföl.

Bővebben...

Medvehagymás-mozzarellás csirkecomb filé

Felhasználó értékelés

Hozzávalók 4 személyre: 8 kifilézett, bőrétől megszabadított csirkecomb-filé, 1 csomag apróra vágott medvehagyma, 8 medvehagyma levél egészben hagyva,

Bővebben...

Medvehagymás - uborkás koszorú hidegtálhoz

Felhasználó értékelés

Pikánsan savanykás ízű hidegtálhoz való. 10 személy ,normál nehézségű ,  készítése 60+ perc a dermedés miatt.

Bővebben...

Medvehagymás csicsókasaláta

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 kg csicsóka, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/2 csokor medvehagyma összevágva,

Bővebben...

Medvehagymás kovászolt káposzta

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 2.5 kg tömör fejeskáposzta, 2.5 liter víz,  2.5 evőkanál só,  1 csokor, medvehagyma levél, 3 db babérlevél, 20 szem feketebors, 1 mokkáskanál egész, kömény, 2 db kis cső erős pirospaprika, 5 dkg pár napos kenyérvég.

Bővebben...

Medvehagyma-krémleves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma (még sosem számoltam, mennyi levélből áll, de kb mintha a réten szednék kisebb erdei virág-csokrot), 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva, 1 gerezd fokhagyma , olaj, 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő, 5 dl tejszín, 1 liter zöldség alaplé.

Bővebben...

Medvehagymás rizibizi csibecombbal

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 20 szál friss medvehagyma levél , 2 evőkanál apróra vágott friss snidling, 4 ek olívaolaj ,1 teáskanál só, őrölt citrombors, ½ citrom.

Bővebben...

Medvehagymaleves gazdagon!

Felhasználó értékelés

Laktató, mégis üdén savanykás leves, amely mellé elég egy kelt tésztát vagy gyümölcsös süteményt készítenünk.

Bővebben...

Tejszínes karalábéleves recept

Készítsünk finom tejszínes karalábélevest tavasszal! Percek alatt kész és még egészséges is.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Diós fahéjas táska

Bővebben...

Muffin recept nugátos nápolyival töltve!

A muffin hazánkban is egyre kedveltebb sütemény, hiszen gyorsan és számtalan változatban elkészíthető. Bemutatjuk a nápolyis muffint! Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Fehérboros rakott padlizsán!

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Bővebben...

Chilis rakott rizs

Gombás csirkemájas spagetti

Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, 25 dkg spagetti, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna,  mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só. Bővebben...