Medvehagymás burgonyalepény

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 cs medvehagyma,   5 ek olíva vagy szőlőmag olaj  3 tojás   só   2 dl tej, 1 dl ásványvíz  20 dkg liszt  só   3 dkg vaj  2 nagy burgonya  1 fej, vöröshagyma 20 dkg sonka 5 dkg csemegeszalonna 2 dl tejföl.

Bővebben...

Medvehagymás-mozzarellás csirkecomb filé

Felhasználó értékelés

Hozzávalók 4 személyre: 8 kifilézett, bőrétől megszabadított csirkecomb-filé, 1 csomag apróra vágott medvehagyma, 8 medvehagyma levél egészben hagyva,

Bővebben...

Medvehagymás - uborkás koszorú hidegtálhoz

Felhasználó értékelés

Pikánsan savanykás ízű hidegtálhoz való. 10 személy ,normál nehézségű ,  készítése 60+ perc a dermedés miatt.

Bővebben...

Medvehagymás csicsókasaláta

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 kg csicsóka, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/2 csokor medvehagyma összevágva,

Bővebben...

Medvehagymás kovászolt káposzta

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 2.5 kg tömör fejeskáposzta, 2.5 liter víz,  2.5 evőkanál só,  1 csokor, medvehagyma levél, 3 db babérlevél, 20 szem feketebors, 1 mokkáskanál egész, kömény, 2 db kis cső erős pirospaprika, 5 dkg pár napos kenyérvég.

Bővebben...

Medvehagyma-krémleves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma (még sosem számoltam, mennyi levélből áll, de kb mintha a réten szednék kisebb erdei virág-csokrot), 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva, 1 gerezd fokhagyma , olaj, 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő, 5 dl tejszín, 1 liter zöldség alaplé.

Bővebben...

Medvehagymás rizibizi csibecombbal

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 20 szál friss medvehagyma levél , 2 evőkanál apróra vágott friss snidling, 4 ek olívaolaj ,1 teáskanál só, őrölt citrombors, ½ citrom.

Bővebben...

Medvehagymaleves gazdagon!

Felhasználó értékelés

Laktató, mégis üdén savanykás leves, amely mellé elég egy kelt tésztát vagy gyümölcsös süteményt készítenünk.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Nagyon gyors almás sütemény

Egy hétvégén délután gondoltam egyet és nekiálltam almás süteményt sütni. Volt otthon 6 db szép alma, így vasárnap délután úgy döntöttem almás süteményt készítek.

Bővebben...

Toffifie-s muffin

A gyerekek és felnőttek kedvence lesz ez a finom toffifee-vel készült különleges muffin, amely pillanatok alatt elkészíthető. Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Kairói rakott padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 kg kétszer átdarált hús, 1/4 tk. majoránna, 1/2 mk. őrölt fehér bors, 1 késhegynyi kakukkfű. Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Bővebben...

Chilis rakott burgonya recept

Gombár füstölt szalonnás pecsenye

Nincs ötlete mit főzzön hétvégére a családnak? íme egy finom magyaros recept, amely kiadós és gyorsan elkészíthető.

Bővebben...