Csokis kuglóf recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 3 dkg friss élesztő, 6 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tej, 12 dkg

vaj,


, 5 dkg főzőcsokoládé, 4 tojás sárgája, 6 dkg mazsola, csipetnyi só; a tészta tetejére: kevés cukrozott neszkakaó.

Bővebben...

Csokoládés lekváros kuglóf

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 25 dkg vaj, 8 dkg porcukor, fél citrom héja, 5 tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 7 ek. olaj, vaníliás cukor. A mázhoz 20 dkg sárgabaracklekvár, 40 dkg csokimáz.

Bővebben...

Gesztenyés kuglóf recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 5 egész tojás, 20 dkg gesztenyepüré, 5 cl rum, 1/2 csomag sütőpor, 5 dkg reszelt tejcsoki, 18 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1,5 dl étolaj, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, valamint 10 dekányi lisztben átforgatott meggybefőtt.

Bővebben...

Kókuszos kuglóf

Felhasználó értékelés

A kuglóf a nagymamák által sütött legfinomabb sütemény volt, amely ma kezd újra divatba jönni. Íme, a finom kókuszos kuglóf receptje.

Bővebben...

Gesztenyés kuglóf

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 5 egész tojás, 20 dkg gesztenyepüré, 5 cl rum, 1/2 csomag sütőpor, 5 dkg reszelt tejcsoki, 18 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1,5 dl étolaj, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, valamint 10 dekányi lisztben átforgatott meggybefőtt.

Bővebben...

Mandulás csokoládés kuglóf

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 2 dkg élesztő, 1/2 dl tej, 4 tojás, 5 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 15 dkg vaj (vagy

vaj,

), 10 dkg mandula, 5 dkg mazsola, 5 dkg csokoládé, csipet só, margarin (a kuglófforma kenéséhez).

Bővebben...

Kukoricalisztes gyümölcsös kuglóf

Felhasználó értékelés

Hozzávalók : 20 dkg teljes kiörlésű liszt, 10 dkg kukoricaliszt 5 dkg barnacukor 3 ek méz 5 dkg aprított dió,

Bővebben...

Kakaós kuglóf mikróban készítve

Felhasználó értékelés

Hozzávalók 16 szelethez: 20 dkg liszt, 6 dkg étkezési búzakeményítő, 1 tojás, 10 dkg cukor, 4 dkg kakaópor, 5 dkg vaj vagy

vaj,

2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipetnyi só, a szóráshoz porcukor, a forma kikenéséhez vaj vagy margarin.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Almás müzlis táska

Hozzávalók 8 adaghoz: 1 doboz mirelit (vagy 50 dkg házi készítésű) leveles vajas tészta, 50 dkg alma, 6 ek. tetszés szerinti müzli-keverék, 1/2 citrom leve, ízlés szerint 8-10 dkg cukor, 1 mk. törött fahéj .

Bővebben...

Zabpelyhes muffin juharsziruppal

10 dkg zabpehely, 10 dkg búzacsíra, 5 dkg búzakorpa, késhegynyi só, 1/2 mokkáskanál fahéj, 3 dl joghurt, 1 dl juharszirup, 1 tojás, 1/2 dl olaj, 10 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg mazsola, vaj.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Csokoládés rakott palacsinta

Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom csokoládés palacsinta receptet.

Bővebben...

Chilis rakott rizs

Gombás rakott borda

Teljesen kicsontozunk egy 80 dekás rövidkarajt, és a szokott módon egyben megsütjük. Ha kihűlt. fél centi vastagon felszeleteljük (8 szelet legyen belőle), és a pecsenye zsírjával kikent tűzálló tálra egy-más mellé fektetjük.

Bővebben...