Tejszínes citromos csirkeleves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkemell és - comb, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zellergumó, 1 hagyma, 5-6 szem egész fekete bors, 1,5 dl tejszín, 1 csomó petrezselyem, 1 citrom leve és reszelt héja, só, 3 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt.

Bővebben...

Csirkeleves avokádóval

Felhasználó értékelés

Bővebben...

Gulyásleves recept csirkéből

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 közepes méretű csirke, 1 nagy fej vöröshagyma, 60 dkg burgonya, 25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér), 3 evőkanál olaj, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika, késhegynyi törött köménymag, ízlés szerint só.

Bővebben...

Gulyásleves recept

Felhasználó értékelés

A magyar konyha egyik legfinomabb levese a gulyásleves, amely több féle húsból is készíthető, mi most egy füstölt húsos változatot mutatunk be.

Bővebben...

Tejszínes diós tyúkhúsleves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1/2 tyúk, 1 dl tejszín, 10 dkg darált dió 1 evőkanál citromlé, 1teáskanál liszt, ízlés szerint törött fehér bors és só, késhegynyi őrölt szerecsendió.

Bővebben...

Citromos csirkeaprólék leves recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 50 dkg csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 10 dkg kifejtett, friss (vagy mirelit) zöldborsó, ökölnyi karfiol, 10 dkg gomba (ez el is hagyható), 2 dl tej, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, pár csepp citromlé.

Bővebben...

Tavaszi húsleves gombával

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 75 dkg marhafartő, 50 dkg marhacsont, 1 szép velős csont, 30 dkg vegyes zöldség, 3 dkg zeller, 5 dkg kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 10 szem egész bors, só, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 fej karalábé, 2 gomba-fej, 5 dkg zöldborsó, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg finom-metélt.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Flódni készítése házilag

Hozzávalók: a tésztához 50 dkg liszt, 20 dkg

vaj,

10 dkg porcukor, 4 egész tojás, 1 dl száraz bor, csipetnyi só; a máktöltelékhez 25 dkg darált mák, 25 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 dl tej; a diótöltelékhez.

Bővebben...

Túró rudi muffin recept

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg

vaj,

, 25 dkg túró, 1 dl tej, 1 tábla csokoládé, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál sütőpor, csipet só.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Csokoládés rakott palacsinta

Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom csokoládés palacsinta receptet.

Bővebben...

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Gombás zöldséges pulykamell recept

Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 20 dkg cukkíni, 15 dkg gomba, 10 dkg zöldpaprika (1 piros, 1 sárga), szezámmag, 2 ek. fehérborssal összekevert étolaj.

Bővebben...