Tejszínes citromos csirkeleves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkemell és - comb, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zellergumó, 1 hagyma, 5-6 szem egész fekete bors, 1,5 dl tejszín, 1 csomó petrezselyem, 1 citrom leve és reszelt héja, só, 3 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt.

Bővebben...

Csirkeleves avokádóval

Felhasználó értékelés

Bővebben...

Gulyásleves recept csirkéből

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 közepes méretű csirke, 1 nagy fej vöröshagyma, 60 dkg burgonya, 25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér), 3 evőkanál olaj, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika, késhegynyi törött köménymag, ízlés szerint só.

Bővebben...

Gulyásleves recept

Felhasználó értékelés

A magyar konyha egyik legfinomabb levese a gulyásleves, amely több féle húsból is készíthető, mi most egy füstölt húsos változatot mutatunk be.

Bővebben...

Tejszínes diós tyúkhúsleves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1/2 tyúk, 1 dl tejszín, 10 dkg darált dió 1 evőkanál citromlé, 1teáskanál liszt, ízlés szerint törött fehér bors és só, késhegynyi őrölt szerecsendió.

Bővebben...

Citromos csirkeaprólék leves recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 50 dkg csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 10 dkg kifejtett, friss (vagy mirelit) zöldborsó, ökölnyi karfiol, 10 dkg gomba (ez el is hagyható), 2 dl tej, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, pár csepp citromlé.

Bővebben...

Tavaszi húsleves gombával

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 75 dkg marhafartő, 50 dkg marhacsont, 1 szép velős csont, 30 dkg vegyes zöldség, 3 dkg zeller, 5 dkg kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 10 szem egész bors, só, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 fej karalábé, 2 gomba-fej, 5 dkg zöldborsó, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg finom-metélt.

Bővebben...

Tejszínes karalábéleves recept

Készítsünk finom tejszínes karalábélevest tavasszal! Percek alatt kész és még egészséges is.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

A szomszéd néni almás süteménye

Hozzávalók : Hozzávalók két db, egyenként fél literes (15 x 7 cm-es) sütőformába való adaghoz: 40 dkg alma, 5 dkg cukor, 13 dkg mandula, 13 dkg finomliszt, 13 dkg graham liszt, 3/4 csomagnyi sütőpor.

Bővebben...

Süssünk Olivás feta sajtos muffint

Valódi mediterrán ízeket varázsolhatunk az asztalra, ha elkészítjük ezt a finom sós olivás-fetás muffint.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Fehérboros rakott padlizsán!

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, 20 dkg darált sertés- vagy marhahús, 10 dkg margarin, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Bővebben...

Csokoládés rakott palacsinta

Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom csokoládés palacsinta receptet.

Zöldséges gombaköret

Hozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 5 dkg bimbós kel, 40 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 2 ek. étolaj, 1 cs. petrezselyem, só.

Bővebben...