Hideg vörösboros gyümölcsleves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 1 dl vörös bor, 1 darabka fahéj, 3 szem szegfűszeg, 8 dl narancs juice, 2 dl vegyes (vagy egyéb, tetszés szerinti) gyümölcslé, 1 dl tejszín, 1/2 dl triple sec,

Bővebben...

Vegyes gyümölcsleves recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 50-60 dkg, lehetőleg többféle idénygyümölcs, 15-20 dkg cukor, 2 dl tejföl, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál rizs- vagy kukoricaliszt, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só.

Bővebben...

Fűszeres meggyleves recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 30 dkg tisztított, szétfövő burgonya, 25 dkg kimagozott friss meggy (vagy nem nagyon édes meggybefőtt), 2 dl tejföl, 1 dl tejszín,

Bővebben...

Gesztenyés szilvaleves recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg gesztenyemassza, 10-15 dkg cukor, fél citrom leve, csipetnyi só és csipetnyi törött bors.

Bővebben...

Görög gyümölcsleves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 2 l. narancs juice (100%), 0. 5 l. tejszín, friss gyümölcsök: narancs, szőlő, banán, kókusz, eper stb. ízléstől függően de lehet konzerv is. 5-8 cl Triple Sec (ha nem teszel bele, akkor gyümölcsszirupot vagy valamilyen édesítőt)

Bővebben...

Eper leves recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 40-50 dkg eper (nem baj, ha az eper már nem teljesen ép), 2 dl vörösbor, ízlés szerint 10-15 dkg cukor, csipetnyi só, 2 dl tejföl.

Bővebben...

Hideg narancsleves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 5 db narancs, kevés porcukor, 27 dkg cukor, 1/2 üveg fehérbor, 1 db citrom.

Bővebben...

Hideg sárgadinnye leves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: , 30-35 dkg jó érett, édes sárgadinnye, 1 szelet fehér kenyér meghámozva, 2 evőkanál héjától megtisztított, darált fehér mandula, 6 dl száraz fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, csipetnyi só, csipetnyi bors.

Bővebben...

Boros narancskrém leves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 3 közepes narancs, fél dl narancsszörp, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál finomliszt, 2 dl tejszín, 2 kockacukor, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 1 mokkáskanál só.

Bővebben...

Narancskrém leves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 5 dl narancslé (vagy juice), 1 teáskanál reszelt narancshéj, 1 nagy narancs, 5 dkg mazsola, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 csapott evőkanál liszt, ízlés szerint 2-3 evőkanál cukor, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg, csipetnyi só.

Bővebben...

Mézes almakrémleves

Felhasználó értékelés

Hozzávalók : 1kg alma,10dk méz,5dk cukor,fél citrom leve, és reszelt héja,1 kiskanál őrölt fahéj,1 kiskanál őrölt szegfűszeg,2 kiskanál liszt,4db mentalevél,só,2dl tejföl.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Darálós keksz

Hozzávalók: 70dkg liszt, 25 dkg

vaj,

25 dkg porcukor, 2 egész tojás, 2 csomag kókuszreszelék, 2 vaníliás cukor, 1 sütőpor, és annyi rum, hogy a tészta keménnyé gyúrható legyen.

Bővebben...

Fekete –fehér muffin

Nagyon finom muffin amely feketekávéval és fehér csokoládéval van ízesítve,és egy kis tejszínnel lágyítva.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Almás-gombás rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 8 dkg 

vaj,

2 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg főtt sonka, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors, 2 nagy savanykás alma, 2 evőkanál citromlé, 4 kemény tojás, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

Gombapaprikás recept

Hozzávalók:  40-50 dkg sampinyon gomba, 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt, zacskós pörkölt por, Knorr, Maggi. A galuskához: hagyományos nokedli-tészta alap, plusz 2-3 evőkanál búzadara, 1 csomag kapor, evőkanálnyi zsiradék.

Bővebben...