Tepertős-lekváros bukta

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 1-1 dl tej és tejföl, 15 dkg margarin, 35 dkg tepertő, 4 ek. rum, 1 ek. só, 10 dkg szilvalekvár, 1 tojás (a kenéshez)

Bővebben...

Farsangi fánk készítése egyszerűen

Felhasználó értékelés

A farsangi fánk készítése során fontos hogy a liszt és a tojás ne legyen hideg, mert csak így lesz szép és magas a fánk tészta!

Bővebben...

Diós zabfánk (8-10 személyre)

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: a tésztához 15 dkg zabpehely, 5 tojás, 10 dkg

vaj,

1 mokkáskanál só; a töltelékhez 20 dkg szilvalekvár, 10 dkg finomra darált dióbél, csipetnyi só.

Bővebben...

Egyszerű fánk recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: Élesztő 3 dkg, tej 1 dl, cukor 2 dkg, liszt 6 dkg, tojás sárgája 6 db, vaj 10 dkg, cukor 5 dkg, só 1 késh. liszt 0.5 kg, tej 3 dl.

Bővebben...

Igazi farsangi fánk recept a Nagyitól!

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 3 dkg friss élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 4 dl tej, 7 dkg 

vaj,

6 tojássárgája, késhegynyi só; olaj a sütéshez; a tálaláshoz: 2 evőkanál rum, 2 dl sárgabaracklekvár.

Bővebben...

Farsangi fánk készítése

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 8 tojássárgája, 10 dkg vaj, 3 dkg élesztő, kb. 3 dl tej, 5 dkg porcukor, 1 evőkanál rum, citrom, só, zsír.

Bővebben...

Farsangi fánk készítése videóval!

Felhasználó értékelés

Ha február, akkor farsang! A farsang egyik jellegzetes süteménye a farsangi fánk, amelynek elkészítését most ön is megtanulhatja, lépésről, lépésre, egy profi szakács segítségével!

Bővebben...

Almafánk készítése

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma, 1 zacskó szárított élesztő, 1 evőkanál porcukor, 5 dl tej, 4 dkg

vaj,

2 egész tojás, 1 mokkáskanál só;

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Tejes-pite recept barackízzel

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 l tej, 10 dkg cukor, 5 db tojás, 5 dkg zsír, 20 dkg barackíz, 20 dkg sárgabarack, vaníliás cukor, 3 cl barackpálinka.

Bővebben...

Tavaszi málnás cupcakes recept

A tavaszi málnás cupcakes egy olyan vajkrémmel van díszítve, amely akár húsvétra, akar bármilyen tavaszi ebédre, vagy ünnepi alkalomra ideális süteményé válhat.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott burgonya recept

Bővebben...

Chilis rakott rizs

Tejfölös gombapörkölt recept

Tejfölös gombapörkölt elkészítése: A megmosott és cikkekre vágott gombát pörköltalapban pároljuk. Ha levének nagy része elpárolgott, cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot teszünk hozzá.

Bővebben...