Cseresznyés recept I.II.

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Cseresznyefelfújt:Valamilyen kiadós levessel tartalmas ebéd vagy vacsora a cseresznyefelfújt. Öt deka cukrot meg egy csomag vaníliás cukrot négy deci tejben feloldunk, és tizenkét szelet szikkadt kalácsra öntjük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, öt deka kristálycukrot szórunk bele, és a puhára ázott kalácsszeletek felével kibéleljük. Ötven deka cseresznyét megtisztítunk, kimagozzuk, és a kalácsra szórjuk, a kalács maradékával betakarjuk. Négy tojás fehérjét kemény habbá verünk, négy evőkanál cukorral tovább verjük, majd a tojások sárgáját és még egy csomag vaníliás cukrot adunk hozzá.

 

Egy citrom levével és reszelt héjával ízesítjük, majd óvatosan, nehogy a hab összetörjön, két deci tejszínnel felengedjük. A felfújtat bevonjuk vele, és a forró sütőbe tolva öt percig erős, majd takaréklánggal aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.

Cseresznye-meggy turmix:Hozzávalók: cseresznye és meggy fele-fele arányban, zsírszegény tej, méz.

A hozzávalókat addig turmixoljuk amíg a koktél egynemű nem lesz. Kellemes ital, a cseresznye édességét feldobja a meggy savanykás íze.

Itt beküldheted nekünk nagymamád titkos receptjét, vagy kedvenc termelődtől tanult trükkjeidet! Szívesen fogadjuk bármilyen étel receptjét – legyen az nyers vagy főtt, zöldséges vagy húsos, magyar vagy külföldi -, amiről úgy gondolod, szívesen megosztanád másokkal is! >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Belga almáskenyér

50 dkg almareszeléket habosra keverünk 30 dkg cukorral, hozzáadunk 10 dkg mazsolát, 5 dkg durvára tört diót, fél citrom reszelt héját, meg késhegynyi fahéjat. Bővebben...

Nyári epres muffin, joghurttal!

Nyáron, ha valami gyors és könnyen elkészíthető finom süteményre vágyunk, próbáljuk ki az epres joghurtos muffin receptet, amely fél óra alatt elkészíthető.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott burgonya recept

Bővebben...

Kairói rakott padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 kg kétszer átdarált hús, 1/4 tk. majoránna, 1/2 mk. őrölt fehér bors, 1 késhegynyi kakukkfű. Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Gombamártás készítése egyszerűen és gyorsan!

Gombamártás 1.  (Spanyol mártásból): Elkészítése: Spanyol mártáshoz adj kevés paradicsompürét és fehérbort, (egy fűszerzacskóban) tégy bele egy kis babérlevelet, Bővebben...