Bodzaszörp készítése

Elkészítése (4 literhez): Lerázva 10 db tenyérnyi, teljesen kinyílt, 1 centis szárú, bodzavirágot, hogy az apró rovarok kiröpüljenek belőle.

Bővebben...

Bodza befőtt és lekvár receptek

Ha ősz akkor bodza! A bodza nem csak nagyon finom és egészséges de remek befőtt és lekvár is készíthető belőle. íme három remek bodza lekvár és befőtt recept őszre!

Bővebben...

Bodzaszörp recept

Hozzávalók: 10 db tenyérnyi, teljesen kinyílt bodzavirág (1 cm-es szárral), 1 nagy lédús citrom, 1 kg kristálycukor, 2 evőkanál ecet, 3 dkg citromsav, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum, 1 mokkáskanál só. Időigényes.

Bővebben...

Bodza-chutney

Hozzávalók: Fél kg bodza, fél kg magnélküli szőlő, fél kg hagyma, fél kg körte, fél kg szilva, 40 dkg zellergumó, 1. 25 dl 20 %-os ecet, 1, 25 dl fehérbor, 70 dkg barnacukor, darabka gyömbér, 2 szegfűszeg, só Cayenne bors.

Bővebben...

Bodzalikőr készítése

Bodzalikőr Elkészítése: 1 kg bodzabogyót alaposan megmosunk, szemenként válogatunk, és üvegbe helyezzük.

Bővebben...

Bodzadzsem recept

Alapadag: 1 kg bodzapép, fél kg. Befőző cukor, 25 dkg cukor, fél dl. citromlé. Elkészítése: Az érett bodzaszemeket alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a befőző edénybe rakjuk.

Bővebben...

Bodzalé készítése

Bodzalé 1. Hozzávalók: Érett, feketés bodzabogyó - tetszés szerinti mennyiségben Elkészítése: A szárától megtisztított bogyókat tiszta porcelánedényben, letakarva egy napig hűvös helyen állni hagyjuk.

Bővebben...

Bodzás sütemény

Sokan már a gyerekkorukból is ismerik a bodzás sütemény illatát és ízét, de aki még nem kóstolta, íme, a recept.

Bővebben...

Bodzalekvár készítése

Kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánljuk a következő 4 bodzalekvár recepteket, amelyeket nagyon könnyű elkészíteni és az eredmény garantáltan finom lesz.

Bővebben...

Bodzadzsem recept

Elkészítés: 60 perc Nehézség: 1 Alapadag: 1 kg bodzapép, fél kg. Befőző cukor, 25 dkg cukor, fél dl. citromlé.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Aszalt szilvás csirkemell

 
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.
Bővebben...

Orsolya kakaós süteménye

Hozzávalók : * 1 darab tojás * 20 dkg kristálycukor * 25 dkg liszt * 7 dkg Rama sütőmargarin * 3 dl tej * 6 dkg kakaópor * 1 csomag sütőpor * 1 darab citrom * 1 tk fahéj .

Bővebben...

Nyári epres muffin, joghurttal!

Nyáron, ha valami gyors és könnyen elkészíthető finom süteményre vágyunk, próbáljuk ki az epres joghurtos muffin receptet, amely fél óra alatt elkészíthető.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Bővebben...

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók: 1,3 kg karalábé, 500 sertéshús, 150 g rizs, 100 g füstölt szalonna, 8 dl tejföl, 100 g sajt.

Gombás rétes parmezánnal

Kicsit eltérő a megszokott édes rétesektől, de nagyon finom sós rétes készíthető gombával és sajttal! Bővebben...