Bodzaszörp készítése

Felhasználó értékelés

Elkészítése (4 literhez): Lerázva 10 db tenyérnyi, teljesen kinyílt, 1 centis szárú, bodzavirágot, hogy az apró rovarok kiröpüljenek belőle.

Bővebben...

Bodzalekvár készítése

Felhasználó értékelés

Kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánljuk a következő 4 bodzalekvár recepteket, amelyeket nagyon könnyű elkészíteni és az eredmény garantáltan finom lesz.

Bővebben...

Bodzaszörp recept

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: 10 db tenyérnyi, teljesen kinyílt bodzavirág (1 cm-es szárral), 1 nagy lédús citrom, 1 kg kristálycukor, 2 evőkanál ecet, 3 dkg citromsav, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum, 1 mokkáskanál só. Időigényes.

Bővebben...

Bodza befőtt és lekvár receptek

Felhasználó értékelés

Ha ősz akkor bodza! A bodza nem csak nagyon finom és egészséges de remek befőtt és lekvár is készíthető belőle. íme három remek bodza lekvár és befőtt recept őszre!

Bővebben...

Bodzalikőr készítése

Felhasználó értékelés

Bodzalikőr Elkészítése: 1 kg bodzabogyót alaposan megmosunk, szemenként válogatunk, és üvegbe helyezzük.

Bővebben...

Bodza-chutney

Felhasználó értékelés

Hozzávalók: Fél kg bodza, fél kg magnélküli szőlő, fél kg hagyma, fél kg körte, fél kg szilva, 40 dkg zellergumó, 1. 25 dl 20 %-os ecet, 1, 25 dl fehérbor, 70 dkg barnacukor, darabka gyömbér, 2 szegfűszeg, só Cayenne bors.

Bővebben...

Bodzalé készítése

Felhasználó értékelés

Bodzalé 1. Hozzávalók: Érett, feketés bodzabogyó - tetszés szerinti mennyiségben Elkészítése: A szárától megtisztított bogyókat tiszta porcelánedényben, letakarva egy napig hűvös helyen állni hagyjuk.

Bővebben...

Bodzadzsem recept

Felhasználó értékelés

Alapadag: 1 kg bodzapép, fél kg. Befőző cukor, 25 dkg cukor, fél dl. citromlé. Elkészítése: Az érett bodzaszemeket alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a befőző edénybe rakjuk.

Bővebben...

Tejszínes karalábéleves recept

Készítsünk finom tejszínes karalábélevest tavasszal! Percek alatt kész és még egészséges is.

Bővebben...

Vörösboros tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Gombával töltött jérce vörösboros aszalt szilvával!

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Bővebben...

Egészben tartósított nyers paradicsom

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (piros vagy zöld), 3 dl borecet, 8 dkg cukor, 6 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 csomagnyi tartósító, 5-6 mustármag, só.

Bővebben...

Pirított pulykamell gombával

Hozzávalók, 60dk pulykamellfilé,10dk füstölt szalonna,60dk burgonya,15dk csiperkegomba,2db piros színű paprika,2 szál zöldhagyma,1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors,4dl olaj a sütéshez.

 

Bővebben...

Bolgár gyuvecs készítése

Bolgár gyuvecs hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöldhüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika.

Bővebben...

Tonhalszeletek padlizsánnal sütve

Hozzávalók: 8 szelet tonhal, 1 fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 padlizsán, 1 citrom.

Bővebben...

Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.

Bővebben...

Ünnepi sertéskaraj narancsmártásban

Hozzávalók : 4 szelet sertéskaraj,2db narancs,3db újhagyma,1 evőkanál vaj,1 evőkanál olaj,1,25dl húsleves alaplé,2 evőkanál ketchup,só, bors.

Bővebben...

Részeges csülökrecept!

Aki szereti a jó magyaros konyha ízeit, próbálja ki ezt a finom csülkös receptet, amely finom fehérborral készült.

Bővebben...

Diós csúcsok

Hozzávalók: Tészta: 11 dkg finomra őrölt dió, 21 dkg cukor, 3 tojásfehérje, 1.5 dkg liszt, 1 vanillin cukor (dr. O.) Krém: 7.5 dl tejszín, 12 dkg csokoládé, 2.5 dkg

vaj,

1 ek. rum.

Bővebben...

Bacon-tojás muffin

Hozzávalók : 12 szelet bacon, 12 szelet gépsonka, 12 tojás, trappista sajt. Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Chilis rakott rizs

Bővebben...

Erdélyi juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg jó csípős juhtúró, 4 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 csokor friss tárkonylevél), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 10 dkg kolozsvári, füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Gombás bejgli

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 dl tej, 8 dkg vaj, 7 dkg zsír, 1 mokkáskanál só;.

Bővebben...